La majoria de pobles valencians tenen bandes de música; molts tenen cors, cantants o inclús orquestres, però és gairebé impossible trobar pobles on encara es representen sarsueles tal com van ser concebudes: amb una orquestra en directe, on els mateixos cantants són els actors i on tant el vestuari com els decorats estan preparats per a l’ocasió. La nostra entitat és aquest “gairebé impossible”. És gairebé impossible trobar una agrupació que faça aquestes representacions del género chico, aquesta combinació còmica d’orquestra, cantants i actors. De fet, la Schola és aquest “gairebé impossible” des de fa més de 69 anys, pràcticament des de la seua fundació.
La sarsuela es va iniciar a l’entitat l’any 1956, amb l’obra La alegría de la huerta del compositor Federico Chueca. A partir d’ací s’han representat, en els últims 25 anys, més de 18 títols diferents, diveres antologies com Sarsueles de conte i poesia o La plaça, i l’òpera La flauta màgica de W. A. Mozart.


Les dades parlen per si soles: més de 110 actuacions en els últims 25 anys, amb una gran quantitat de treball humà i de qualitat al darrere perquè cadascuna d’aquestes funcions fora un èxit rotund.

La majoria de pobles valencians tenen bandes de música; molts tenen cors, cantants o inclús orquestres, però és gairebé impossible trobar pobles on encara es representen sarsueles tal com van ser concebudes: amb una orquestra en directe, on els mateixos cantants són els actors i on tant el vestuari com els decorats estan preparats per a l’ocasió. La nostra entitat és aquest “gairebé impossible”. És gairebé impossible trobar una agrupació que faça aquestes representacions del género chico, aquesta combinació còmica d’orquestra, cantants i actors. De fet, la Schola és aquest “gairebé impossible” des de fa més de 69 anys, pràcticament des de la seua fundació. La sarsuela es va iniciar a l’entitat l’any 1956, amb l’obra La alegría de la huerta del compositor Federico Chueca. A partir d’ací s’han representat, en els últims 25 anys, més de 18 títols diferents, diveres antologies com Sarsueles de conte i poesia o La plaça, i l’òpera La flauta màgica de W. A. Mozart.

Les dades parlen per si soles: més de 110 actuacions en els últims 25 anys, amb una gran quantitat de treball humà i de qualitat al darrere perquè cadascuna d’aquestes funcions fora un èxit rotund.